|
 |
 I |
ndonesische Keuken |
Weblog artikelen
Babi Ketjap
Categorie: Indonesische Keuken
500 a 600 gram varkensvlees. 4 eetlepels olie 2 eetlepels water 10 eetlepels gesnipperde uien 4 teentjes gesnipperde knoflook halve theelepel peper 3 theelepels gemberpoeder 2 eetlepels bakgember fijn gehakt 1 eetlepel gembervocht 2 eetlepels azijn 4 eetlepels ketjap zout. Bestrooi het vlees met peper,gemberpoeder ...
|
Lees verder | 1461 keer bekeken | reacties: 10 | 06 apr 2011 21:53
|
Sate Babi
Categorie: Indonesische Keuken
Morgen zal het mooi weer worden,dus misschien de BBQ naar buiten. Lekker is dan een Sate. 500 gram hamlappen. 3 teentjes geperste knoflook ketjap citroensap peper zout. Snijd het vlees in dobbelsteentjes van 2 a 3 cm Bestrooi de dobbelsteentjes met het mengesel van knoflook,citroensap,ketjap,peper en zout. ...
|
Lees verder | 1569 keer bekeken | reacties: 8 | 01 apr 2011 15:23
|
Ananaspudding
Categorie: Indonesische Keuken
1 liter blik ananasblokjes 4 blaadjes gelatine zo nodig enkele druppels citroensap. Laat de ananasblokjes uitlekken. Week de gelatine in ruim lauw water Breng het ananasvocht aan de kook Voeg de goed uitgeknepen gelatine toe en breng de massa opnieuw onder goed roeren aan de kook. Meng er de uitgelekte ...
|
Lees verder | 2025 keer bekeken | reacties: 2 | 31 mrt 2011 21:55
|
Indonesische Snacks
Categorie: Indonesische Keuken
Twee lekkere bijgerechten voor bij het Indonesische eten. Emping is een bijgerecht dat lijkt op kroepoek. Het wordt gemaakt van bijna-rijpe, gepelde melindjoenoten die met een speciaal hamertje worden platgeslagen en vervolgens worden gedroogd in de zon. Voordat het geconsumeerd kan worden, wordt ...
|
Lees verder | 3084 keer bekeken | reacties: 6 | 28 mrt 2011 22:21
|
Varkenslever met bieslook(Babi Koetjai)
Categorie: Indonesische Keuken
500 gram varkenslever 50 gram gerookt spek 2 eetlepels gebakken uien 2 eetlepels olie 3 eetlepels gesnipperde uien 5 teentjes knoflook gesnipperd 5 eetlepels gesneden bieslook 3 eetlepels ketjap zout peper vetsin. Snijd de varkenslever in dunne plakjes. Snijd het spek in dunne snippers en bak die ...
|
Lees verder | 1606 keer bekeken | reacties: 4 | 16 mrt 2011 17:11
|
Garnalen in pakjes
Categorie: Indonesische Keuken
100 gram garnalen 6 stukjes aluminiumfolie van 6x12 cm met olie ingevet 5 eetlepels gesnipperde uien 2 teentjes gesnipperde knoflook 1 lombok (Rode peper)gesnipperd en ontpit stukje asem ter grootte van een walnoot. Wrijf de ui,knoflook,lombok en asem met elkaar tot een brij. Kneed garnalen en de kruidenbrij ...
|
Lees verder | 1506 keer bekeken | reacties: 4 | 10 mrt 2011 21:14
|
Bami
Categorie: Indonesische Keuken
500gram Bami 250 gram varkensvlees of kipfilet 50 gram ham 50 gram verse garnalen 2 eieren augurken 2 eetlepels olie citroensap Kruiden 3 eetlepels gesnipperde uien 3 teentjes gesnipperde knoflook 2 preien 2 eetlepels gehakt selderie 1 eetlepel gehakte bieslook 1 eetlepel ketjap 1 mespunt vetsin peper zout. ...
|
Lees verder | 1676 keer bekeken | reacties: 3 | 05 mrt 2011 13:11
|
Een lekkere snack
Categorie: Indonesische Keuken
We kennen het allemaal bij de Nasi of als snack bij de borrel Kroepoek. Tegenwoordig met allerlei kruiden,maar naturel is ook lekker.
Kroepoek (Indonesisch: Kerupuk) is een bijgerecht uit de Indonesische keuken. Kroepoek is plat, en krokant gefrituurd. De ingrediënten zijn per soort zeer ...
|
Lees verder | 1512 keer bekeken | reacties: 8 | 02 mrt 2011 21:24
|
Seroendeng
Categorie: Indonesische Keuken
Wanneer je Indisch gaat eten,kun je veel extra dingen op tafel zetten. Deze zijn allemaal te koop in de Toko,vaak in potjes of los in zakjes. Seroendeng is ook zoiets,heerlijk over de rijst of Nasi. Seroendeng is een mengsel van geschaafde kokos, pinda's, gebakken uien en specerijen (onder andere koriander, trassi, komijn). ...
|
Lees verder | 2547 keer bekeken | reacties: 2 | 28 feb 2011 22:07
|
Loempia van flensjes
Categorie: Indonesische Keuken
Voor het beslag 80gram zelfrijzend bakmeel 1 ei 2 dl water zout 50 gram boter. Maak het beslag en bak er in een kleine pan van 12 'a 14 cm doorsnee uiterst dunne flensjes. Laat ze afkoelen zonder dat ze gaan plakken. Je kunt ook Loempiavellen kant en klaar kopen bij de Toko. Voor de vulling. 100 ...
|
Lees verder | 1710 keer bekeken | reacties: 6 | 27 feb 2011 11:09
|
Gebakken Eieren met Ketjapsaus
Categorie: Indonesische Keuken
 4 eieren 1 eetlepel boter 1 eetlepel gesnipperde ui 1 theelepel sambal oelek 2 eetlepels ketjap citroensap Bak de eieren op de gewone manier Doe ze op een schotel. Voeg aan het restant boter in de pan de gesnipperde ui toe en ...
|
Lees verder | 1153 keer bekeken | reacties: 10 | 26 feb 2011 15:40 |
Kip met Ketjapsaus
Categorie: Indonesische Keuken
 500 gram kipfilet 6 eetlepels olie 2 eetlepels azijn 3 eetlepels gesnipperde uien 1 theelepel peper halve theelepel nootmuskaat 3 kruidnagelen 3 eetlepels ketjap. Snijd de kipfilet in stukken en wrijf ze in met peper en nootmuskaat. ...
|
Lees verder | 1392 keer bekeken | reacties: 3 | 23 feb 2011 15:34 |
Zuur van Komkommer.
Categorie: Indonesische Keuken
 1 middelgrote komkommer, 2 dl azijn 1 theelepel koenjit 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel suiker 1 rode Spaanse peper 6 peperkorrels 1 middelgrote prei (alleen het lichte gedeelte), zout
Bereiding: Schil de komkommer en snijd ...
|
Lees verder | 1478 keer bekeken | reacties: 6 | 19 feb 2011 16:08 |
Vruchtensalade
Categorie: Indonesische Keuken
 1 verse ananas 4 bananen 1 a 2 mango's basterdsuiker. Schil de ananas zo dun mogelijk. Snijd daarna de ogen eruit. Snijdt de ananas in plakken,daarna in stukjes. Verwijder de harde kern. Bestrooi ze met suiker en zet ze enige ...
|
Lees verder | 1332 keer bekeken | reacties: 6 | 18 feb 2011 11:47 |
Lekkerbekjes in saus
Categorie: Indonesische Keuken
 4 lekkerbekjes 2 eetlepels olie 3 eetlepels gesnipperde uien 2 teentjes knoflook gesnipperd 1 theelepel gemberpoeder halve theelepel kentjoer 2 a3 peperkorrels 2 eetlepels ketjap. azijn Wrijf de uien,knoflook,gemberpoeder,peperkorrels ...
|
Lees verder | 1362 keer bekeken | reacties: 6 | 17 feb 2011 12:47 |
Nasi Goreng
Categorie: Indonesische Keuken
 Nasi Goreng wordt In Indonesie als ontbijt gegeten. Het wordt gemaakt van restjes die van de avondmaaltijd zijn overgebleven. Restjes koude rijst,koude kip of koud vlees,ook restjes sambal. 500 gram gekoookte rijst 200 gram ...
|
Lees verder | 1645 keer bekeken | reacties: 12 | 16 feb 2011 10:45 |
Ketjap
Categorie: Indonesische Keuken
 Ketjap. In de Indonesische keuken mag Ketjap ook niet ontbreken. Ketjap (Indonesisch: kecap) is een Indonesische sojasaus. Het wordt gemaakt van een mengsel van sojabonenmeel, grof gemalen tarwe, kruiden en zout. Eén ...
|
Lees verder | 1815 keer bekeken | reacties: 2 | 15 feb 2011 11:53 |
Sambal
Categorie: Indonesische Keuken
 Sambal Sambal is de Maleisische en Indonesische naam voor een condiment en ingrediënt dat, traditioneel gezien, bestaat uit gemalen Spaanse pepers, in Indonesië cabe of lombok genoemd (of rawit, de zeer hete kleine pepertjes) ...
|
Lees verder | 1630 keer bekeken | reacties: 4 | 10 feb 2011 23:35 |
Omelet met Garnalen
Categorie: Indonesische Keuken
 Omelet met Garnalen 4 eieren 4 eetlepels garnalen 4 eetlepels water 3 eetlepels olie Kruiden 1 eetlepel gesnipperde uien 1 teentje knoflook geperst halve theelepel gemberpoeder 1 eetlepel selderie of bieslook gesnipperd (beide ...
|
Lees verder | 1682 keer bekeken | reacties: 11 | 09 feb 2011 21:22 |
Gebakken Banaan(Pisang Goreng)
Categorie: Indonesische Keuken
 Gebakken Banaan. Een lekker zoet gerecht. 4 a 6 grote bakbananen 50 gram bloem 1 dl water. zout olie. Snijd de bananen overlangs in de helft en iedere helft dwars in 2 stukken. Maak een papje van bloem, water en een mespunt ...
|
Lees verder | 1679 keer bekeken | reacties: 10 | 08 feb 2011 17:12 |
 W |
eblog archief |
Duivelse Kip(Ajam Setan)
Categorie: Indonesische Keuken
Lees verder | 2793 | reacties: 4 | 05 februari 2011 14:21
Keukenbenodigheden voor de Indische Keuken.
Categorie: Indonesische Keuken
Lees verder | 1765 | reacties: 5 | 04 februari 2011 23:56
Frikadel(Perkedel)
Categorie: Indonesische Keuken
Lees verder | 1379 | reacties: 10 | 04 februari 2011 19:10
Smoor van vlees (Semoer Daging)
Categorie: Indonesische Keuken
Lees verder | 1950 | reacties: 14 | 03 februari 2011 21:51
Indonesische Keuken
Categorie: Indonesische Keuken
Lees verder | 1554 | reacties: 10 | 03 februari 2011 19:47
| Fotoboeken
Er zijn nog geen fotocollecties aanwezig.
|