Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Weblog-gelderland
Rondom Arnhem
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Het leven is een boek,ga niet naar het einde om te zien wat het waard is.Geniet van het leven en vul de pagina's met mooie herinneringen.



Mijn Profiel

Ladybird50
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Opdracht Ontbijt
24 september 2017 00:03

Opdracht Afval.
17 september 2017 00:09

Opdracht de Letter L
03 september 2017 00:06

Fotoopdracht 3 september
27 augustus 2017 16:31

Bananenschillen
20 augustus 2017 00:04




Fotoboeken


Voorjaar 2014 (19)
_
Konijnen. (14)
_

Douane en Belastingmuseum (33)
_
Verzamelingen(Opdracht ) (11)
_

Stadsboerderij de Korenmaat (11)
_
Watervogels. (14)
_






Weblog Vrienden


Redsblog
Van: redone

Dayton
Van: Dayton

Trudys blog
Van: trudy

De vogelaar
Van: Xander1

Levendelol
Van: jackij1

Janwillem32
Van: janwillem32

Aards plekkie
Van: aard

Bennekesblogje
Van: Benneke

Mamsies weblog
Van: mamsie

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Omansie
Van: omansie-ans

Vlinder wiepke
Van: wiepke

Mo en zo
Van: Marianne

De platenkoffer 50
Van: Grunn

Mijmeringen
Van: Ofsen




Gastenboek berichten

Greet ( Gribou---Greet )
14 februari 2018 01:54
_
Door omstandigheden ben ik je verjaardag vergeten , sorry :-( Bij deze nog van harte gefeliciteerd Hoe is het met je ? ( ja ik weet het dit had ik als eerste moeten vragen :-( groetjes Greet .

Marco
14 januari 2018 15:08
_
Goedemiddag allemaal, ik zie dit hier voor het eerst.

Jeanneke 1
11 februari 2017 16:42
_
Els van harte gefeliciteerd maak er een fijne dag van ...gr Jeanne




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Charissa46 om 09:46
_
Charissa46 Online

Door Annelies1 om 09:45
_
Annelies1 Online

Door vogels50 om 09:45
_
Vogels50 Online

Door Keesvi om 09:45
_
Keesvi Online

Door S.postma om 09:44
_
S.postma Online

Door Elzet55 om 09:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door sippy om 09:41
_
Sippy Online

Door Elzet55 om 09:41
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Zuur van Komkommer.




1 middelgrote komkommer,
2 dl azijn
1 theelepel koenjit
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel suiker
1 rode Spaanse peper
6 peperkorrels
1 middelgrote prei (alleen het lichte gedeelte),
zout

Bereiding:
Schil de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.

Strooi het zout eroveren druk de komkommer voorzichtig uit.
Laat het daarna uitlekken.

Was de rode Spaanse peper.
Snijd de rode Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de rode Spaanse peper vervolgens in dunne reepjes.

Snijd de prei in dunne plakjes en haal de ringen uit elkaar.

Kook de azijn op met suiker,koentjit en de gemberpoeder,laat dit afkoelen


Voeg de komkommer, rode Spaanse peper en prei bij elkaar en giet het azijn mengsel er overheen.
Meng alles daarna goed door elkaar.

Doe het in een jampot of schaal.

Zet de atjar in de koelkast totdat u hem opdient.

Deze atjar is beperkt houdbaar

Els.





Geplaatst op 19 februari 2011 16:08 en 1441 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Redone  
19 feb 2011 19:57
Lijkt me lekker, ik doe altijd komkommer, azijn en een klein beetje suiker

Benenalie  
19 feb 2011 20:28
Lijkt me een lekker recept!
Wij eten vaak komkommer!
Ik maak het met azijn en mosterdsaus :grin:
_





_
Agaaths-weblog.1  
19 feb 2011 20:28
Heerlijk, maar ik giet de azijn(scheutje) op de komkommerschijfjes en strooi daar de suiker over(de poeder in die grote potten), maar ik weet niet wat koenjit is, heb ik dus niet in huis en die komkommer maak ik al 40 jaar zo, heerlijk, maar dan zonder de koenjit, fijn weekend, li gr agaath

Ladybird50  
19 feb 2011 20:53
Hallo Ria.

Ja ik ook maar wordt nu net ietsje scherper van smaak.
Fijne zondag
Liefs Els.
_





_
Ladybird50  
19 feb 2011 20:54
Hallo Alie.

Komkommer met mosterdsaus ken ik niet.
Zal eens proberen.
Fijne zondag
Liefs Els.

Ladybird50  
19 feb 2011 20:57
Hallo Agaath.

Koenjit is de wortelstok van de Curcuma Domestica,in het nederlands Kurkuma of geelwortel.
Het geeft aroma en een mooie gele kleur aan het gerecht.
Maar jouw komkommer is ook lekker toch.
Fijne zondag
Liefs Els.
_