Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Weblog-gelderland
Rondom Arnhem
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Het leven is een boek,ga niet naar het einde om te zien wat het waard is.Geniet van het leven en vul de pagina's met mooie herinneringen.



Mijn Profiel

Ladybird50
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Opdracht Ontbijt
24 september 2017 00:03

Opdracht Afval.
17 september 2017 00:09

Opdracht de Letter L
03 september 2017 00:06

Fotoopdracht 3 september
27 augustus 2017 16:31

Bananenschillen
20 augustus 2017 00:04




Fotoboeken


Slaapplaats (11)
_
Thee(fotoopdracht) (16)
_

Kerstshow Intratuin. (22)
_
Deksels (fotoopdracht) (14)
_

Foto Opdracht Schoenen (23)
_
Geld(Opdracht) (18)
_



Weblog Vrienden


Redsblog
Van: redone

Dayton
Van: Dayton

Trudys blog
Van: trudy

De vogelaar
Van: Xander1

Levendelol
Van: jackij1

Janwillem32
Van: janwillem32

Aards plekkie
Van: aard

Bennekesblogje
Van: Benneke

Mamsies weblog
Van: mamsie

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Omansie
Van: omansie-ans

Vlinder wiepke
Van: wiepke

De platenkoffer 50
Van: Grunn

Mijmeringen
Van: Ofsen

Chardonneetje
Van: Annoulla




Gastenboek berichten

Greet ( Gribou---Greet )
14 februari 2018 01:54
_
Door omstandigheden ben ik je verjaardag vergeten , sorry :-( Bij deze nog van harte gefeliciteerd Hoe is het met je ? ( ja ik weet het dit had ik als eerste moeten vragen :-( groetjes Greet .

Marco
14 januari 2018 15:08
_
Goedemiddag allemaal, ik zie dit hier voor het eerst.

Jeanneke 1
11 februari 2017 16:42
_
Els van harte gefeliciteerd maak er een fijne dag van ...gr Jeanne




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door marlie49 om 12:43
_
Marlie49 Online

Door vriend55 om 12:41
_
Vriend55 Online

Door Femme48 om 12:41
_
Femme48 Online

Door Loezie om 12:41
_
Loezie Online

Door januitdelft om 12:39
_
Januitdelft Online

Door blueslabel.nl_1310K om 12:34
_
Blueslabel.nl_1310K Online

Door Pien2022 om 12:33
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 12:32
_
Douwe Online





_

Andere artikelen



Sambal




Sambal


Sambal is de Maleisische en Indonesische naam voor een condiment en ingrediënt dat, traditioneel gezien, bestaat uit gemalen Spaanse pepers, in Indonesië cabe of lombok genoemd (of rawit, de zeer hete kleine pepertjes) en zout, maar er zijn allerlei varianten waarbij ook azijn, gebakken uien, gefermenteerde garnalen (trassi), suiker en allerlei specerijen toegevoegd worden. In Thailand wordt sambal nam prik genoemd en het land kent ook vele soorten hierin zoals nam prik kapee, de Thaise variant van sambal trassi, nam prik pao, een soort sambal manis, en nam prik ong, een sambal dip gemaakt met varkensgehakt en tomaat als toevoeging aan de chilipepers.

Veel mensen hebben de standaard sambal oelek (een ulek is een soort stamper, gebruikt in combinatie met de vijzel, de cobek) in huis, maar een sambalkenner heeft vaak ook nog wat varianten zoals sambal badjak en sambal manis. Bij de meeste supermarkten zijn veel van de variëteiten wel te koop in kleine potjes, maar dat is op de lange termijn erg duur. Voor wat grotere potten (goedkoper per gram) is een bezoek aan een Aziatische speciaalzaak aan te bevelen. Sambal wordt niet alleen als condiment gegeten maar het wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt bij het koken.

Maleisiërs en Indonesiërs geven meestal de voorkeur aan verse sambal boven die uit een potje. Op de lokale markten kan men diverse soorten verse sambals kopen die in grote geëmailleerde bakken uitgestald staan en in plastic zakjes verkocht worden.

Een potje sambal bevat doorgaans conserveermiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen


Els.





Geplaatst op 10 februari 2011 23:35 en 1671 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Pammie  
11 feb 2011 11:23
Bedankt voor al die tips, geweldig
Maar ook Van harte gefeliciteerd met je verjaardag
Fijne dag toegewenst
gr pammie

Jeanneke1  
11 feb 2011 20:35
van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne dag....gr.Jeanne
_





_
Ladybird50  
12 feb 2011 11:14
Hallo Pammie.

Graag gedaan,bedankt voor je felicitatie.
Fijn weekend
Liefs Els.

Ladybird50  
12 feb 2011 11:15
Hallo Jeanne.

Bedankt voor je felicitatie.
Fijn weekend
Liefs Els.
_